Pakej Lesen Memandu

May 24th, 2011 by lesenmemandu.com

lesenmemandukualalumpur

Pakej Lesen Memandu Kuala Lumpur:

HARGA LESEN KERETA (Kelas D)

1. Lesen kereta baru RM750
2. Pakej pelajar: Lesen kereta baru RM680
3. Tambah kelas lesen kereta , ada lesen motor (B2) RM650
4. Pakej pelajar: Tambah kelas lesen kereta, ada lesen motor (B2) RM590

HARGA LESEN MOTOR (Kelas B2)

1. Lesen motor baru RM450
2. Tambah kelas lesen motor, ada lesen kereta (D) RM390

HARGA LESEN MOTOR BESAR (Kelas B)

1. Lesen motor besar baru RM750
2. Tambah kelas lesen motor besar, ada lesen motor (B2) RM650
3. Tambah kelaslesen motor besar, ada lesen kereta (D) RM650

HARGA PAKEJ KOMBO

1. Lesen Kereta (D) + Lesen Motor (B2) RM1100
2. Pakej pelajar: Lesen Kereta (D) + Lesen Motor (B2) RM1050
3. Lesen Kereta (D) + Lesen Motor Besar (B) RM1400

Sila hubungi kami untuk pertanyaan lanjut atau pendaftaran:-

Hisham
012-631 5243
hishamhkc@yahoo.com

Cikgu Syukur
0172851785

Pertukaran Lesen Memandu Asing kepada Lesen Memandu Malaysia
Had umur lesen memandu 2013
Tarikh lahir sebagai tarikh luput lesen memandu
Gambar Spyshot Proton Preve Hatchback? Apa Kata Anda?
Promosi Lesen Memandu Murah – Harga Terkini
Promosi Lesen Memandu Sempena Cuti Sekolah
Pakej Lesen Memandu
Prosedur Untuk Mendapatkan Lesen Memandu
Kelayakan Umur lesen memandu
Promosi Terhebat Hampir Tamat! Cepat!
Promosi Terhebat Lesen Memandu Kelas B2 dan D!
TOYOTA VIOS VS HONDA CITY – Pendapat anda?
Download e-book KPP Percuma
Review Proton Saga BLM
10 Tips Membeli Kereta Terpakai
Tips How To Drive Manual Car
Semak Keputusan Ujian Komputer Online
Perbaharui Lesen Memandu Online
Semak Tarikh Luput Lesen Memandu
Hubungi Kami
Senarai Harga Lesen Memandu

162 Responses to “Pakej Lesen Memandu”

  1. leen says:

    salam..
    kalau amik lesen motor skali ngan lesen kereta bape total kena bayar?

  2. admin says:

    Leen,

    Moto + Kereta = rm1050
    Moto Besar + Kereta = rm1200

  3. budin says:

    nak tanya..
    kalau da ada lesen kereta..
    nak tmbah utk lesen motor..brapa harganya?
    just nk bw mtr keciL je..mcm scooter atau eX5

  4. Budin,

    Kita panggil tu ‘tambah kelas motor’
    Harga = rm390

  5. YUNIZA says:

    NAK TANYA KALAU SY NAK AMBIL L SAHAJA BERAPA?

  6. yun says:

    Salam,saya baru nak amik lesen.Saya nak amik lesen moto sahaja.Berapa jumlah bayaran termasuk lesen L dan P ?

  7. dyan says:

    yun,kn da ade atas tu utk L+P moto rm450

  8. dyan, thank you for assisting :)

  9. kelvin_516 says:

    kalau saya ambil lesen motor pada sept 1 berapa harganya??

  10. Hi Kelvin,

    Harga lesen moto di tempat saya masih macam biasa .. lesen motor = rm450

  11. hairul says:

    kalau nak tambah kelas tu kena g test gak ker?atau pun just bayar trus bleh masukkan dalam lesen trus…

  12. din says:

    kat cheras xde ke cawangan IMKL?

  13. idham says:

    klu saya nak abil keta dengan moto sekali bayaran permulaanya berapa,,,,?

  14. Salam Idham,

    Bayaran permulaan rm300

  15. KIMI says:

    SY ADA LASEN L….MCM MANE NAK AMBIK P YE….

  16. dude says:

    tahun depan lesen kete nye limit umur naik ka?

  17. sharil says:

    Kalau sudah ada lesen motor full nak ambil lesen kereta makenya RM620. Adakah perlu untuk mengikuti kelas KPP dan ujian undang-undang berkomputer?

  18. nervous says:

    saya student kat sana..masih praktikal kat sirkit..kalu saya tak konfiden lagi nak test jpj bleh tambah jam tak? kire saya bayar la jam yang ditambah tu. bleh ke?

  19. sham says:

    nak tanya, kalau nak ambil lesen kereta sahaja… kene bayar sekaligus ke…. ke secara berperingkat… kalo iye, berapa permulaan?

  20. itha says:

    ambil lesen pada bulan ini hujung2 lah..motor+kereta berapa n then kereta saje berapa….tinggal di sekitar bdr tasik selatan

  21. aeiby says:

    mm.. sy dah de lesen kete dan teringin nak amek lesen moto (moto besor). brape eh fees nye??

    ~tq..

  22. Salam Itha,

    Lesen Motor + Kereta = rm1050

    Kalau Kereta Sahaja = rm750

  23. Salam Sham,

    Bayaran boleh dibuat secara ansuran 3x bayar iaitu Permulaan rm300, Sebelum lesen L, rm250 dan selebihnya sebelum test JPJ

  24. Salam Nervous,

    Kalau tak konfident untuk test JPJ, boleh tambah jam. Harga saya rm50/jam

  25. Salam Sharil,

    Tak perlu pergi kelas KPP dan undang2. Terus je ke Pra-L.

  26. Salam Din,

    Dekat dah tu dengan Setapak .. daftar sini saje lah .. hahaha.

  27. boy says:

    kalau ambil lesen kereta dengan lesen B penuh,brapa kalau di srwk?..
    kalau dsudah ambil table test kereta,prlu lg ke ambil table test utk lesen B penuh kalau ambil jadi satu pakej?

  28. hidd says:

    “salam.
    sy tgh kering tp tpksa amik lesen utk moto. so sy nak tny brp kne byr utk amik L je dlu? later bru add on jpj test. sy dah ade lesen kete full.”

    maaf reply lambat. untuk tambah kelas B2 hanya RM390.00 sahaja. kalau untuk L sahaja, RM250.

  29. aiman says:

    salam,
    nak tanya, saya dah ada lesen D dan B2.
    saya nak ambil B Full. So berapa bayarannya dan adakah boleh bayar berperingkat. Tq.

  30. joe84 says:

    gua mau tanya klu dah ada “L” motor tapi tak ambik “P” lgi mau byr berapa?

  31. dinie says:

    salam…saya dinie
    nak tanya kalau saya dah ada lesen B2 dan lesen L saya masih hidup(untuk B full)
    berapa kos untuk saya sambung buat lesen sampai dapat B full

  32. Aswat says:

    alo bro…kalau nk amik lesen P motor kete sajer baper harga…Lesen L motor kete dah ade….

  33. siti says:

    salam.
    saya nak tanya, kalau dah ambil kls dengan encik kemudian bila buat ujian jpj x lulus kena ambil semula ke dan bayar macam biasa ke?

    Atau hanya perlu buat ujian jpj sekali lagi dan bayar untuk ujian je?

    terima kasih.

  34. nurul says:

    lesen kereta rm750 ke?
    kt jb de x mkl?

  35. ashyraff says:

    nak tanye kalau daftar untuk buat lesen nie termasuk sekali ke kos jemput hantar pada waktu kusus….ade ke????dan biasenye paling cepat nak dapatkn lesen kereta berape lame.????reply kat email saya ye…ashyraff165@yahoo.com

  36. siti says:

    salam.
    sye da ade lesen L kete n moto
    so brape harga kalu sye nak amik lesen P untuk kedua2 2?

  37. puteri says:

    hye,nak tya kalau dah ade lesen L utk kereta,then nak sambung P kereta berape RM yea..??

  38. man says:

    sya nak tanya sekiranya pemohon tu bukan warganegara melaysia berapa kos yang di kenakan tuk mbuat lesen kereta

  39. hafez says:

    salam, sy nak tanya, kalo saya ada saman sebab xder lesen,n xbayar lagi, nak amik lesen moto boleh x???

  40. syam says:

    sy nk upgrade kelas dari B2 ke B full.
    brapa kos yg perlu sy kluarkan termasuk byrn utk ujian.
    trima kasih….

  41. khaledz says:

    hye,
    kalu saya dah ada len motor..jadi saya kena amik L lagi ke.. lesen saya dah mati sejak 5 tahun yang lepas.. lagi satu.. still valid ke price nie..

  42. wan says:

    saya nak tanye,mcmner kalau da ade lesen L kereta(D) ,nak amik P shj,bpe?

  43. asz says:

    salam..
    nak tanya, klau lesen L yang tempoh 2 tahun tu dh mati, boleh tak nak renew kt jpj?
    sy dh ade lesen L tp dah mati bulan ogos ’09 lepas. sy ambek tahun 2007.bukan apa,klau nak ambek balik,leceh nak duduks semula ujian komputer.

    terima kasih.

  44. me.. says:

    if nk amek lesen kete shj,berape??
    kat kemaman tganu,xde cwgn u ke??
    or dkat subang jaya..

  45. “kalau nak tambah kelas tu kena g test gak ker?atau pun just bayar trus bleh masukkan dalam lesen trus…”

    kalau tambah kelas, tak perlu sit for computer test. just proceed untuk Pra-L sahaja. then boleh dapat lesen L.

  46. “SY ADA LASEN L….MCM MANE NAK AMBIK P YE….”

    KIMI, buat pendaftaran dengan kami, kita mulakan terus sesi belajar memandu. Lesen L kereta or motor ya?

  47. “mm.. sy dah de lesen kete dan teringin nak amek lesen moto (moto besor). brape eh fees nye??

    ~tq..”

    aeiby, untuk tambah kelas B full, bayaran yang kami kenakan hanya RM590 sahaja. sila buat pendaftaran dengan kami ya!

  48. “kalau ambil lesen kereta dengan lesen B penuh,brapa kalau di srwk?..
    kalau dsudah ambil table test kereta,prlu lg ke ambil table test utk lesen B penuh kalau ambil jadi satu pakej?”

    boy, alamak kami takde cawangan di sarawak. mohon maaf ya! :)

  49. “salam,
    nak tanya, saya dah ada lesen D dan B2.
    saya nak ambil B Full. So berapa bayarannya dan adakah boleh bayar berperingkat. Tq.”

    wsalam aiman. untuk tambah kelas B full dengan lesen D & B2 RM590 sahaja.

  50. “gua mau tanya klu dah ada “L” motor tapi tak ambik “P” lgi mau byr berapa?”

    joe84, ada L B2 untuk dapatkan P bayarannya hanya RM250.

  51. “salam…saya dinie
    nak tanya kalau saya dah ada lesen B2 dan lesen L saya masih hidup(untuk B full)
    berapa kos untuk saya sambung buat lesen sampai dapat B full”

    dinie, kalau lesen L masih hidup, harga kami cuma RM550 untuk dapatkan lesen B full.

  52. “alo bro…kalau nk amik lesen P motor kete sajer baper harga…Lesen L motor kete dah ade….”

    ok aswat, untuk kes macam ni, harga kami cuma RM650 sahaja. sila hubungi kami untuk pendaftaran ya!

  53. “salam.
    saya nak tanya, kalau dah ambil kls dengan encik kemudian bila buat ujian jpj x lulus kena ambil semula ke dan bayar macam biasa ke?

    Atau hanya perlu buat ujian jpj sekali lagi dan bayar untuk ujian je?

    terima kasih.”

    wsalam siti, yes kena ambil semula dan bayaran berasingan akan dikenakan sebanyak RM35. takpe, kalau study contoh soalan, insya Allah boleh lulus dengan jayanya.

  54. “lesen kereta rm750 ke?
    kt jb de x mkl?”

    nurul, takde, kami operate sekitar kl-selangor je hehe.

  55. “nak tanye kalau daftar untuk buat lesen nie termasuk sekali ke kos jemput hantar pada waktu kusus….ade ke????dan biasenye paling cepat nak dapatkn lesen kereta berape lame.????”

    ashyraff, kos transportation tak termasuk. tapi kalau dapat tunggu di LRT Gombak or Taman Melati, penghantaran pergi dan balik ke stesen-stesen tu FOC.

    paling cepat, 1.5 bulan.

  56. “salam.
    sye da ade lesen L kete n moto
    so brape harga kalu sye nak amik lesen P untuk kedua2 2?”

    wsalam siti, harga kami cuma RM650 sahaja. sila sms/call 012-6315243/012-6369053/013-3254043 untuk confirmation and pendaftaran ya!

  57. “hye,nak tya kalau dah ade lesen L utk kereta,then nak sambung P kereta berape RM yea..??”

    hi puteri, harga kami cuma RM490 sahaja. sila hubungi 012-6315243/012-6369053/013-3254043 untuk pendaftaran ya!

  58. “sya nak tanya sekiranya pemohon tu bukan warganegara melaysia berapa kos yang di kenakan tuk mbuat lesen kereta”

    man, sila hubungi kami di 012-6315243/012-6369053/013-3254043 untuk pertanyaan lanjut. boleh memang boleh, tapi ada certain condition yang kena patuhi.

  59. “salam, sy nak tanya, kalo saya ada saman sebab xder lesen,n xbayar lagi, nak amik lesen moto boleh x???”

    wsalam hafez. susah nanti, better settle dulu sebelum amik lesen, ya. takut sangkut pulak nanti.

  60. “sy nk upgrade kelas dari B2 ke B full.
    brapa kos yg perlu sy kluarkan termasuk byrn utk ujian.
    trima kasih….”

    wsalam syam. untuk tambah kelas B full, harga kami cuma RM600. murah gila dah ni. hubungi kami segera ya!

  61. “hye,
    kalu saya dah ada len motor..jadi saya kena amik L lagi ke.. lesen saya dah mati sejak 5 tahun yang lepas.. lagi satu.. still valid ke price nie..”

    hi khaledz, kurang pasti dengan kes encik ni. kira encik nak tanya kalau lesen matang encik tu boleh renew lagi selepas 5 tahun tak renew ke?

  62. “saya nak tanye,mcmner kalau da ade lesen L kereta(D) ,nak amik P shj,bpe?”

    wan, boleh takde masalah. harga kami cuma RM490 sahaja. hubungi kami segera untuk pendaftaran! and make sure bawak form SM4 dari tempat belajar lama ya.

  63. “salam..
    nak tanya, klau lesen L yang tempoh 2 tahun tu dh mati, boleh tak nak renew kt jpj?
    sy dh ade lesen L tp dah mati bulan ogos ‘09 lepas. sy ambek tahun 2007.bukan apa,klau nak ambek balik,leceh nak duduks semula ujian komputer.

    terima kasih.”

    asz, memang takde cara lain, kena start balik dari awal iaitu kelas KPP. hubungi kami untuk pendaftaran segera, ya!

  64. “if nk amek lesen kete shj,berape??
    kat kemaman tganu,xde cwgn u ke??
    or dkat subang jaya..”

    me, lesen kereta sahaja harga kami hanya RM750. kat kemaman memang takde cawangan, tapi kalau di subang jaya boleh.

  65. raimy says:

    salam, saya dah ada lesen motor, sy nak buat lesen keter pulak..berapa pakej ni? sy kt area wangsa maju.

  66. raimy says:

    saya dah ada lesen motor, so sekarang ni nak amik lesen keter pulak. berapa harga pakej? sy tinggal di wangsa maju.

  67. “salam, saya dah ada lesen motor, sy nak buat lesen keter pulak..berapa pakej ni? sy kt area wangsa maju.”

    wsalam raimy, untuk tambah kelas lesen kereta D, harga kami cuma RM620. bayaran sebanyak 2-3 kali secara ansuran. bayaran pertama semasa registration is RM300 untuk masuk kelas Pra-L. After that dah boleh release lesen L. Bila plan nak start?

  68. nadia says:

    saya nk amik lesen kereta.saya tinggal dekat taman permata hulu klang..ader baca kt atas ni harga lesen kereta RM620.kalo saya start hujung bulan ni boleh?

  69. “saya nk amik lesen kereta.saya tinggal dekat taman permata hulu klang..ader baca kt atas ni harga lesen kereta RM620.kalo saya start hujung bulan ni boleh?”

    nadia, yang itu harga tambah kelas untuk lesen D. kalau lesen kereta baru (takde apa-apa lesen lain macam lesen motor B2 lagi) then harga promosi kami is RM650 sahaja :-) murah, kan?

    boleh. sms/call kami 3 hari sebelum hari nak mula kelas untuk kami arrangekan jadual. 012-6315243 or 012-636 9053 or 013-325 4043.

    thanks for coming!

  70. aimi-chan says:

    salam…nk tnye sket…hritu sy amek test jpj tp gagal bhgian 2 n lulus bhgian 3…utk ulang test jpj neh…berape byrn dier ek?org yg sy slalu deal neh suh byr rm250…xmhl sgt ke?sy takot kene tipu je…ape2 pn sy bru byr rm100 kt dier…sy hrp dpt jwpn secpt yg mungkin…time kaseh…

  71. “salam…nk tnye sket…hritu sy amek test jpj tp gagal bhgian 2 n lulus bhgian 3…utk ulang test jpj neh…berape byrn dier ek?org yg sy slalu deal neh suh byr rm250…xmhl sgt ke?sy takot kene tipu je…ape2 pn sy bru byr rm100 kt dier…sy hrp dpt jwpn secpt yg mungkin…time kaseh…”

    wsalam. alahai sayangnya dik, sebab kalau nak amik dengan saya, boleh, tapi rumit sangat sebab adik kena mintak borang SM4 dengan tempat belajar lama adik tu. AND, bayaran yang akan saya kenakan pun sama je (RM150) sebab nak cover cost macam-macam nanti, dik. nasihat saya, better adik habiskan bayar baki RM150, and re-sit test JPJ tu sebelum lesen L adik mati. kalau tak, sayang sangat dik. masa dan wang membazir begitu saja nanti…

    pada pandangan saya, RM250 memang mahal. sepatutnya anda semua tanya awal-awal sebelum buat pendaftaran setiap perkara, berapa kena bayar kalau gagal ujian komputer and berapa kena bayar kalau gagal test jpj. sebabnya kadang-kadang mereka-mereka ini akan mengambil keuntungan yang sangat banyak untuk benda-benda hidden macam ni. ingat ya semua!

  72. imma says:

    holaa..
    macam neh saya neh da ada lesen L sekang neh nak ambet lesen P bagi kete je. baper eh korang letak harga???
    korang ada agensi kat area pandan indah tak? nak no tpon boleh tak? senang nak contact.. papepun tq eh

  73. nak tanya..sy tak ingat result table test hari ini..boleh check kat internet tak…

  74. “holaa..
    macam neh saya neh da ada lesen L sekang neh nak ambet lesen P bagi kete je. baper eh korang letak harga???
    korang ada agensi kat area pandan indah tak? nak no tpon boleh tak? senang nak contact.. papepun tq eh”

    kalau dah ada L kereta, untuk sambung P kereta bayaran kami hanya RM490 sahaja. tapi make sure imma dapatkan borang sm4 dari tempat belajar lama imma, ye.

    call kami di 012-631 5243 / 012-636 9053.

    thanks.

  75. “nak tanya..sy tak ingat result table test hari ini..boleh check kat internet tak…”

    table test?

  76. aizzat says:

    salam.

    saya ada lesen kereta P and L

    tapi saya nak amik lesen motor pulak.tapi saya xder lesen L motor.

    perlu ke saya amik balik ujian komputer semua2 tu balik?sedangkan saya ada lesen L kereta.

    and berapa harga nya kalau bayar cash?

    saya tinggal di taman melati.

  77. aizzat says:

    -salam.

    saya ada lesen kereta P and L

    tapi saya nak amik lesen motor pulak.tapi saya xder lesen L motor.

    perlu ke saya amik balik ujian komputer semua2 tu balik?sedangkan saya ada lesen L kereta.

    and berapa harga nya kalau bayar cash?

    saya tinggal di taman melati.

  78. “-salam. saya ada lesen kereta P and L tapi saya nak amik lesen motor pulak.tapi saya xder lesen L motor. perlu ke saya …”

    wsalam. ok saya rasa soalan aizzat tak habis tapi macam boleh agak soalannya. ok untuk tambah kelas lesen motor, oleh kerana aizzat dah ada lesen kereta, so just pergi kelas Pra-L motor and lepas tu dah boleh keluar lesen L dah.

    kalau assumption saya tentang soalan aizzat salah, let me know ya.

  79. “salam.

    saya ada lesen kereta P and L

    tapi saya nak amik lesen motor pulak.tapi saya xder lesen L motor.

    perlu ke saya amik balik ujian komputer semua2 tu balik?sedangkan saya ada lesen L kereta.

    and berapa harga nya kalau bayar cash?

    saya tinggal di taman melati.”

    ok it’s clearer now. baru boleh jawab bila dah faham situasi hehe.

    ok aizzat, tak perlu ambik balik ujian komputer sebab you dah ada lesen penuh kereta (lesen P) so nanti terus masuk kelas Pra-L motor, and then dah boleh keluar lesen L motor dah :-)

    lepas dah dapat L, boleh ambik lesen motor. itu saja!

    bayar cash bayarannya sama, RM390. bayar ansur-ansur pun boleh jugak, no problem.

    taman melati sangat dekat dengan tempat belajar kami. so just sms kita untuk confirmation ya 012-636 9053 / 012-631 5243.

    thanks!

  80. zul says:

    saya nak tanya saya da ade lesen kereta. dlu saya ada lesen L motor tapi skang da mati.. so kire kena tambah kelas ker lesen motor baru?

    bayar ansuran tu, permulaan 200 still kena bayar kan? or bleh ansuran jugak yang tu?

  81. hans says:

    keliru Lesen L

    Dulu sy amik Lesen L pd thn akhir1998/awl 1999…dlm bln March 1999 sy dh amik Lesen D….thn nihh dh 10thn pengalaman memandu…skrg sy nk Lesen L…utk bwk motor seorang tanpa penungang…perlu ke sy ambil Ujian Komputer semula…apa perlu sy buat/ambil??..brapa lama proses??..kos??…terima.kasih

  82. “saya nak tanya saya da ade lesen kereta. dlu saya ada lesen L motor tapi skang da mati.. so kire kena tambah kelas ker lesen motor baru?

    bayar ansuran tu, permulaan 200 still kena bayar kan? or bleh ansuran jugak yang tu?”

    ye saya, permulaan memang 200, baki sebelum ujian JPJ mesti kena settle. that’s it. and oleh kerana lesen L dah mati, yes kena start balik dari Pra-L motor.

  83. man.. says:

    asalamualaikum…saya nak ambil lesen…tapi dalam masa yang singkat saya boleh dapatkan lesen itu…..kalau abang boleh bantu saya akan ambil dengan segera pacakeg nie gan abang…..

  84. “asalamualaikum…saya nak ambil lesen…tapi dalam masa yang singkat saya boleh dapatkan lesen itu…..kalau abang boleh bantu saya akan ambil dengan segera pacakeg nie gan abang…..”

    maaf man, minimum masa yang diperlukan untuk dapat lesen P ialah 1.5 bulan…

  85. azura cheras says:

    salam,.sy duk area cheras,bdr tun hussien onn,.klau sy nk ambk lesen kete utk L/P bpe hrga nyer? sy dh ada P,utk motor.tgl nk ambk lesen kete pulk.dan,IMKL kat chers,.kt maner eh? ada cwngan x?

  86. “salam,.sy duk area cheras,bdr tun hussien onn,.klau sy nk ambk lesen kete utk L/P bpe hrga nyer? sy dh ada P,utk motor.tgl nk ambk lesen kete pulk.dan,IMKL kat chers,.kt maner eh? ada cwngan x?”

    kalau dah ada lesen motor, harga kira tambah kelas. Untuk tambah kelas kereta lesen D, hanya RM620 sahaja harga kami dari kelas Pra-L to ujian JPJ. call/sms kami untuk pendaftaran 012-631 5243 or 012-636 9053

    IMKL di Setapak, belakang Pasar Besar Gombak.

  87. gea says:

    dekat klang ada ke?

  88. Ed says:

    Tuan, saya ada lesen D tapi dah lama mati.. lebih dari 3 tahun so dah tak boleh renew. Di website JPJ ada untuk membuat rayuan. Jika rayuan saya berjaya, berapa perlu saya bayar untuk mendapat lesen dan adakah saya perlu mengikti kursus memandu atau hanya melakukan ujian? Untuk pengetahuan tuan saya masih tahu cara untuk memandu (sebab selalu curik curik drive) Terima kasih

  89. “dekat klang ada ke?”

    asalkan kat lembah klang boleh je.

  90. AZLAN says:

    Salam,

    Saya ada lesen kereta tetapi hendak tambah kelas motosikal(B2). Jika tambah kelas L sahaja berapa? Jika P pula berapa? Pernah ada lesen L motorsikal tetapi sudah luput sejak 3 tahun lalu.

  91. “Salam,

    Saya ada lesen kereta tetapi hendak tambah kelas motosikal(B2). Jika tambah kelas L sahaja berapa? Jika P pula berapa? Pernah ada lesen L motorsikal tetapi sudah luput sejak 3 tahun lalu.”

    Tambah kelas L sahaja = RM250
    Tambah kelas sampai P = RM390

    Sila SMS/call 012-631 5243 or 012-636 9053 untuk pendaftaran.

  92. “Tuan, saya ada lesen D tapi dah lama mati.. lebih dari 3 tahun so dah tak boleh renew. Di website JPJ ada untuk membuat rayuan. Jika rayuan saya berjaya, berapa perlu saya bayar untuk mendapat lesen dan adakah saya perlu mengikti kursus memandu atau hanya melakukan ujian? Untuk pengetahuan tuan saya masih tahu cara untuk memandu (sebab selalu curik curik drive) Terima kasih”

    Sepanjang pengetahuan saya, anda pasti kena ambil semula lesen.

  93. ewan says:

    sye nk tnye , kalo sye ansuran tiap2 blan bley tak . ?

  94. “sye nk tnye , kalo sye ansuran tiap2 blan bley tak . ?”

    boleh, no problem. sebab bayaran kami memang secara ansuran.

  95. noraini says:

    salam…
    saya nak tanya sampai bila promosi untuk lesen D=RM650 dan lesen B2=RM400

  96. “salam…
    saya nak tanya sampai bila promosi untuk lesen D=RM650 dan lesen B2=RM400″

    sampai isnin depan sahaja. kalau nak secure dulu, buat pendaftaran dengan bagi confirmation, lepas tu bila-bila nak start by tahun ni pun boleh.

  97. nur says:

    salam sy nk ambk lesen mtorkl mcm mane,,adkh proses lmk tk

  98. “salam sy nk ambk lesen mtorkl mcm mane,,adkh proses lmk tk”

    proses untuk ambil lesen L sahaja boleh settle dalam 2 minggu.

  99. remy says:

    hello…sy da ade lesen motor(L) saje..
    sy nk amik lesen kereta penuh plak,bpe harganya?
    dan sy xerti nk memandu kereta…harga mahal lg ke?

  100. “hello…sy da ade lesen motor(L) saje..
    sy nk amik lesen kereta penuh plak,bpe harganya?
    dan sy xerti nk memandu kereta…harga mahal lg ke?”

    kalau dah ada L motor (B2), nak sambung untuk lesen P kereta (D), harga kami cuma RM490. takpe kalau tak pandai, sebab tu belajar.

  101. anis says:

    hai..saya anis..saye ade lesen L tuk B2 & D skali..skang ni hujung bulan 12 tahun ni lesen L ni genap 2 tahun…so sebelum habis tahun ni saye nk dapatkan lesen P tuk B2…kelas D tu lantak la..maleh nk bawak kete..so baper RM?agak2 sempat tak?

  102. “hai..saya anis..saye ade lesen L tuk B2 & D skali..skang ni hujung bulan 12 tahun ni lesen L ni genap 2 tahun…so sebelum habis tahun ni saye nk dapatkan lesen P tuk B2…kelas D tu lantak la..maleh nk bawak kete..so baper RM?agak2 sempat tak?”

    bila tarikh sah lesen L tu dik? tarikh sebenar dia?

  103. zu says:

    nak tanya ni,.lesen L ( B2 dan D ) saya tamat tempoh pada 9.12.2009..saya terlupa nak renew lesen tu semalam..so, renew hari ni xda masalah ke? tapi pada masa yang sama saya telah lulus P untuk B2..adakah perlu saya renew lesen L saya tu..

  104. “nak tanya ni,.lesen L ( B2 dan D ) saya tamat tempoh pada 9.12.2009..saya terlupa nak renew lesen tu semalam..so, renew hari ni xda masalah ke? tapi pada masa yang sama saya telah lulus P untuk B2..adakah perlu saya renew lesen L saya tu..”

    kalau dah lulus test jpj, walaupun lesen L dah mati, dah tak perlu renew dah zu :-)

  105. fariz says:

    samekom, sy fariz, sy nk tahu, skung ni umur sy bru 17 thn bru abis SPM…
    sy nk ambik lesen motor dan kereta bleh x????
    brp harganya satu pakej motor dan kereta……

  106. “samekom, sy fariz, sy nk tahu, skung ni umur sy bru 17 thn bru abis SPM…
    sy nk ambik lesen motor dan kereta bleh x????
    brp harganya satu pakej motor dan kereta……”

    boleh… bayaran kami untuk lesen motor dan kereta cuma RM1050 sahaja, dan bayaran adalah secara ansuran.

  107. irfan says:

    SKRG NIE SAYA DAH ADA LESEN KERETA TP BELUM AMBIK LAGI LESEN MOTORSIKAL… BRAPA CAJ UTK TAMBAH KELAS JER B MOTOR

  108. mimi says:

    nak tanye law amek lesen kereta kene ade lsen moto lu ke??
    kene pndai bwk moto lu??

  109. “nak tanye law amek lesen kereta kene ade lsen moto lu ke??
    kene pndai bwk moto lu??”

    tak perlu lesen motor, mimi boleh terus amik lesen kereta sahaja.

  110. amr says:

    hari ape yg dibuka utk ujian berkomputer

  111. SS says:

    Lesen L boleh tahan berapa lama? ada orang kata 3 bulan? actually berapa lama? kalau betullah Lesen L tahan 3 bulan je, maknanya saya punya dah tak boleh pakai lah. :( boleh renew balik tak? ke kena pergi class tu all over again? haih, penat la macam ni. :( (((((((((

  112. syed says:

    saye syed,,,nak tanye,,, saya dah ader lesen moto ,,sy ambil mase umur 16 tahun,,,skrg saya nak ambil lesen kereta,,, so bpe rm sya kena bayar tuk ambil lesen kareta,,umur saya skrg 21

  113. sedam says:

    ellow..
    saya sedan..dok usj sbg jaya..
    institut ni area usj ader x?sbb saya still blaja..
    n braper rm?krete jer..n tader lesen apaper lagi..
    braper lam dpat siap..pling minimum.
    tanks

  114. pdarlangkap says:

    skrg ni tahun 2010 care amik lesen ada perubahan ke?

  115. pdarlangkap says:

    tahun 2010 ni aturan lesen ada perubahan x..

  116. zulhairi says:

    nak tanya saya tahun ni umur 16,tp hari jadi sy bulan 11.kalau nak ambik lesen kena tunggu hari jadi ke?kalau nak ambik sebelum hari jadi boleh ke?

  117. fizah taiping says:

    salam..sy musykil ni..ttg brp byrn utk amik test JPJ kali ke2. sy dh fail test bhgn 2, tp bhgn 3 sy pass.. institut memandu yg sy blja kreta tu mtk byrn rm150 utk repeat test bhgn 2 tu je…betul ke jumalah byrn ni???
    tq.

  118. bikers says:

    aku dlu amik lesen b full murah je.. skg mhl.. nasib baik lah dh lepas.. leh bwk moto laju2

  119. ieyana says:

    skrg thun baru,so kalau sy nk amk lesen kereta brpe hrgenye??adakah sme mane2 tempat pun hrganye??

  120. nur says:

    hello. saya ada something nak tanye ni. saye pernah belajar memandu (kereta) kat seremban 4 years ago. tp tak sempat habiskan sbb dh pindah kl. and sbb saya blom habis study tak boleh selalu nak ulang-aling ke sana. so skrg ingat nak sambung belajar bwk kete blk. tp rasenye lesen L tu dh tak boleh pakai kan? is there any other way utk saya skip lesen L tu? contohnye mcm kena cube renew or byr ape2 ke? mcm mls la nak amek lesen L lg skali. skrg dh habis blaja. dh keje. takde mase sgt. hope to hear from u soon. thanks.

  121. Wan says:

    nak tnye.. sy ade lesen L B2&D, agk2 bpe kos rnew lesen 2 ek?

  122. NANA ECAH says:

    harga ni harga terkini ke?

  123. “hari ape yg dibuka utk ujian berkomputer”

    hari isnin, rabu dan weekend sahaja.

  124. “Lesen L boleh tahan berapa lama? ada orang kata 3 bulan? actually berapa lama? kalau betullah Lesen L tahan 3 bulan je, maknanya saya punya dah tak boleh pakai lah. :( boleh renew balik tak? ke kena pergi class tu all over again? haih, penat la macam ni. :( (((((((((”

    tempoh sah lesen L adalah selama 2 tahun, tapi setiap 3 bulan kena renew balik either kat JPJ sendiri atau di pejabat pos.

  125. hafidzezman says:

    salam ……..
    saya nak tanye…
    berape harga ambik lesen b2….
    lesen x de lagi…..

  126. glebe says:

    lesen moto skng brp??

  127. hareth786 says:

    salam ~ saya nak tanya, lesen L B2 saya dah mati lebih dari 2 tahun, macamana ya? saya boleh amik P B2 trus tak?

  128. reth says:

    kalau lesen L B2 dah mati lebih 2 tahun macamana? apa patut saya buat untuk dapat kan lesen penuh?

  129. ati says:

    saya dah ada lesen B2, masa blaja dulu dah amik lesen D sekali tapi L jela..tahun 2008, lesen kete L tu dah mati, saya x idupkan smpai skarang, kalau nak amik lesen kete sy kena byr brape?

  130. zehan says:

    sy tngah ambik lesen P tuk kete bayaran rm750.tapi tak termasuk kos lesen P.skrng sy nak tnya berapa kos lesen P

  131. sam says:

    hai, i am sam,it is got any promotion for colleage stdents.??????????????????

  132. “hai, i am sam,it is got any promotion for colleage stdents.??????????????????”

    hi back to you.

    standard flat rate for all, we don’t divide into categories of people since our price is so reasonable already, dear :)

  133. “sy tngah ambik lesen P tuk kete bayaran rm750.tapi tak termasuk kos lesen P.skrng sy nak tnya berapa kos lesen P”

    zehan, kos lesen P? RM60 kalau buat kat JPJ sendiri, untuk 2 tahun.

  134. “saya dah ada lesen B2, masa blaja dulu dah amik lesen D sekali tapi L jela..tahun 2008, lesen kete L tu dah mati, saya x idupkan smpai skarang, kalau nak amik lesen kete sy kena byr brape?”

    RM680 sahaja, ati.

  135. “kalau lesen L B2 dah mati lebih 2 tahun macamana? apa patut saya buat untuk dapat kan lesen penuh?”

    kalau L dah mati lebih dari 2 tahun, memang kena mula daripada kelas KPP balik. memang takde cara lain, reth.

  136. “salam ~ saya nak tanya, lesen L B2 saya dah mati lebih dari 2 tahun, macamana ya? saya boleh amik P B2 trus tak?”

    wsalam. tak boleh, kena start kelas KPP semula.

  137. “lesen moto skng brp??”

    RM450.

  138. “salam ……..
    saya nak tanye…
    berape harga ambik lesen b2….
    lesen x de lagi…..”

    wsalam. RM450.

  139. “harga ni harga terkini ke?”

    harga terkini:-

    lesen kereta (D) = RM680
    lesen motor (B2) = RM450

  140. “hello. saya ada something nak tanye ni. saye pernah belajar memandu (kereta) kat seremban 4 years ago. tp tak sempat habiskan sbb dh pindah kl. and sbb saya blom habis study tak boleh selalu nak ulang-aling ke sana. so skrg ingat nak sambung belajar bwk kete blk. tp rasenye lesen L tu dh tak boleh pakai kan? is there any other way utk saya skip lesen L tu? contohnye mcm kena cube renew or byr ape2 ke? mcm mls la nak amek lesen L lg skali. skrg dh habis blaja. dh keje. takde mase sgt. hope to hear from u soon. thanks.”

    maaf, kena start dari kelas KPP semula, memang takde cara lain dah.

  141. “skrg thun baru,so kalau sy nk amk lesen kereta brpe hrgenye??adakah sme mane2 tempat pun hrganye??”

    harga kami amat berpatutan dan antara yang terendah tanpa hidden kos. lesen kereta (D) hanya RM680 sahaja untuk tahun 2010 ni.

  142. “nak tnye.. sy ade lesen L B2&D, agk2 bpe kos rnew lesen 2 ek?”

    kos untuk renew lesen hanya RM30 kalau buat di JPJ, dan RM32 kalau buat di pos office.

  143. “salam..sy musykil ni..ttg brp byrn utk amik test JPJ kali ke2. sy dh fail test bhgn 2, tp bhgn 3 sy pass.. institut memandu yg sy blja kreta tu mtk byrn rm150 utk repeat test bhgn 2 tu je…betul ke jumalah byrn ni???
    tq.”

    wsalam. memang kebanyakan sekolah memandu akan charge RM150. bayaran kami juga sama. actually bayaran tu bukanlah keuntungan bagi kami, itu cuma nak cover kos bayaran kepada JPJ sahaja. harap maklum.

  144. “nak tanya saya tahun ni umur 16,tp hari jadi sy bulan 11.kalau nak ambik lesen kena tunggu hari jadi ke?kalau nak ambik sebelum hari jadi boleh ke?”

    ye zulhairi, kena tunggu hari jadi.

  145. “tahun 2010 ni aturan lesen ada perubahan x..”

    perubahan mengenai apa ya? boleh terangkan soalan dengan lebih detail?

  146. “ellow..
    saya sedan..dok usj sbg jaya..
    institut ni area usj ader x?sbb saya still blaja..
    n braper rm?krete jer..n tader lesen apaper lagi..
    braper lam dpat siap..pling minimum.
    tanks”

    lesen kereta RM680 sahaja.

  147. “saye syed,,,nak tanye,,, saya dah ader lesen moto ,,sy ambil mase umur 16 tahun,,,skrg saya nak ambil lesen kereta,,, so bpe rm sya kena bayar tuk ambil lesen kareta,,umur saya skrg 21″

    tambah kelas kereta (D) RM620 sahaja.

  148. hidayah says:

    salam…
    sy nak tanye,kalo test jpj bhgian 1 pass and nak test kat tmpat saudara leh X untk bhgian 2..harap dpt tlg..

  149. “salam…
    sy nak tanye,kalo test jpj bhgian 1 pass and nak test kat tmpat saudara leh X untk bhgian 2..harap dpt tlg..”

    wsalam.
    boleh, tapi make sure dapatkan borang sm4 dari tempat belajar lama. and kena tambah at least 2 jam belajar untuk familiar kan diri dengan tempat baru.

    kalau sudi, boleh kongsi kenapa taknak sambung di tempat lama?

  150. rul says:

    salam..nk tnye..pd 7 jan aitu sy telah amik ujian jpj..lulus bhg 2 tp gagal bhg 3..dan smpi skunk sy x amik lg semula bhg 3..jd sy nk tnya klu amik kt tmpt saudara mcm mane? boleh? berapa byrn?

  151. az says:

    amboi.. ramai nyer soalan korang. hahahaha.
    aku hari tu amik lesen L kat KL. then aku da balik Sabah. dan sambung kat sabah.

    woowowowowowow… menyesal gilerrr tak habiskan L tu kat KL sebab kat sabah cekik darah betul. mahal gilerrr. aku ingat nak balik KL semula nak habiskan. tapi mak aku tak suruh pegi KL lagi. hahahahaha.

    utk pengetahuan kat daerah aku ni harga dia untuk lesen kereta P – RM1800.

    nak dapat L = rm500++
    8jam = rm800++
    16jam = rm1200++

    kejam!!!

  152. aini says:

    salam..
    saye nk tanye..saya dh ada L motor klu saya nk mbik P kt tempat lain boleh x..

  153. abu kassim says:

    slam
    sya nk tanya
    lesen b2 bile kyte bleh amik?(umo bape)
    ngan lesen b full byle bleh amik(umo bape)

    by the way im 16

  154. adiezuan says:

    hndk ambk lesen memandu moto kerete

    Adiezuan,

    Moto + Kereta = rm1050. Deposit 300 dan Baki boleh buat secara ansuran

  155. Any motorist will know that, no matter how much money you pay for a car, how new or old it is, there will always be something that can go wrong. It doesn’t matter how rare the fault is, or how well the car runs most of the time, eventually something can go wrong – and when it does, you often find yourself having to hand over plenty of cash to get it repaired. Hyundai Service Manual

  156. abeal says:

    hai saya baru nak ambil lesen kereta tapi tak tau kat mana n di mana..berapa yuran untuk kelas tersebut?dan lokasi kat mana?deposit kena bayar berapa?please email me thanks

  157. hud says:

    kalau dah ada lesen L utk moto, nk smbg P motor berapa?

  158. fira says:

    saya dah ada lesen kete..n skunk nk ambik motor plak..so bape ek hrganye??

  159. haslina says:

    boleh tanya bila akan ada offer harga murah untuk mereka yg mahu ambil lesen moto?

  160. siti says:

    salam. Masih valid ke harga ni..

  161. MIZAN says:

    SY NK WAT LESEN TP ADE 2 SAMAN

  162. yuss says:

    salam…
    soalan saye:
    1) berapa harga terbaru untuk lesen kereta n motor?
    2) ada pakej tak?
    3) sy stay area pandan perdana,so dimane boleh saye daftar n ade pickup point x sbb saye xde transport…
    tq

Leave a Reply